- Snodgrass ?6.5
- Wanyama ?5.0
- Zaha ?6.5
- Hazard ?9.5
- Oscar ?8.5
Napastnicy:
- Van Persie ?14.0
- Lambert ?7.5
- Lukaku ?8.0
W sk�adzie w por�wnaniu z poprzednim sezonem zosta�a tylko tr�jka zawodnik�w, na kt�rych si� na pewno nie zawiod�em; Shawcross, Hazard, Van Persie. W sakiewce nie osta� si� �aden funt. To jest ju� m�j 3 start w FPL, dlatego licz� na dobry pocz�tek. Powodzenia ;]
Pierwsza kolejka przynios�a tylko jedno rozczarowanie. By� nim Romelu Lukaku... Niestety Jose Mourinho nie postawi� na m�odego Belga w �adnym z dw�ch mecz�w granych przez Chelsea od pierwszej minuty, musia� zadowoli� si� gr� jako zmiennik Torresa i Demby Ba w ko�c�wkach spotka�. Dodatkowo ustawiony zosta� jako kapitan w moim zespole.
Gdyby nie to sytuacja po pierwszej kolejce by�a by bardzo dobra, tak jest tylko dobra. Ustawienie w bramce Mignoleta okaza�o si� strza�em w dziesi�tk� (15 pkt), nie zawi�d� tak�e RvP (12 pkt), a wyb�r Oscara przyni�s� wi�cej punkt�w ni� oczekiwa�em (13 pkt). Dodatkowo Johnson, Hazard zanotowali przyzwoite wyst�py dok�adaj�c po 8 punkt�w, a wykorzystana "11" przez Lamberta da�a mu satysfakcjonuj�ce 7 pkt.
Sumaryczna ilo�� punkt�w za Gameweek 1 to 76 punkt�w.
Zmiana na nast�pn� kolejk� to Ricky van Wolfswinkel za Lukaku. Ustawienie 3-4-3. Kapitanem b�dzie jeden z napastnik�w ;]
Tym razem bardzo kr�tko. Gameweek 2 to totalna klapa - 37 punkt�w. Jedyna w tym zas�uga defensywy kt�ra zdoby�a dla mnie 26 punkt�w. Nie musz� podpowiada� ile zdoby�a pomoc a ile atak...
Jeszcze przed meczem Man Utd - Chelsea dokona�em w po�piechu a� 3 zmian w sk�adzie, co mo�e si� �le odbi� w p�niejszym czasie. Licz�c na to, �e cena zawodnik�w nie skoczy w g�r�. A tak�e z racji tego, �e zawodnicy Chelsea gra� w tej kolejce nie b�d� (dlatego nie spodziewam si� fajerwerk�w). Do sk�adu do��czy� Seamus Coleman, James Ward-Prowse i Edin Dzeko. Ustawienie na zbli�aj�cy si� Gameweek 3 na 99% nie ulegnie zmianie, oto ono: 4-3-3. Mo�e tym razem kapitan zapunktuje? Stawiam na Bo�niaka ;]
Przyznam szczerze nie spodziewa�em si� fajerwerk�w w tym gameweek'u, ale tego, �e b�dzie gorzej ni� w tamtym ju� nie... 37 punkt�w jest bolesn� pora�k�, dodatkowo ujemne punkty za transfery. To dopiero 3 kolejka BPL i ten sezon to wci�� wielka niewiadoma, zar�wno forma zespo��w jak i poszczeg�lnych pi�karzy. Niestety pope�ni�em kilka b��d�w. Jedyny plus to taki, �e zdaj� sobie z nich spraw� i wiem gdzie dokona� poprawy. My�l�, �e z dzik� kart� jeszcze si� wstrzymam. To by by�o na tyle. Jedyny plus to ten, �e moja obrona kolejny raz ratuje mnie przed kl�sk� totaln�. Zdobyli razem 28 punkt�w. Podstawy do budowania solidnego zespo�u s�, jeszcze trzeba popracowa� nad skuteczno�ci�. Do zobaczenia po przerwie na mecze reprezentacji ;]
Przyznam szczerze nie spodziewa�em si� fajerwerk�w w tym gameweek'u, ale tego, �e b�dzie gorzej ni� w tamtym ju� nie... 37 punkt�w jest bolesn� pora�k�.
S�abo s�abo tym bardziej patrz�c na bardzo przyzwoity wynik z 1 kolejki. Dodatkowo zauwa�y�em �e dosta�e� -8 punkt�w za trensfery - nie warto by�o u�y� dzikiej karty? Ja przyznam si� �e z niej ju� skorzysta�em, te� w pocz�tkowej wersji wychodzi�y mi 3 trasfery co wi�z��oby si� z -8 punktami, wi�c zaryzykowa�em ju� na tym etapie - dokona�em bodej�e 8 zmian w sk�adzie i skorzysta�em z dzikiej karty... Cho� wynik punktowy dzi�ki temu nie by� jaki� kosmiczny - ale nie chc� my�le� jakby by�o bez tych zmian...
W nast�pnej serii RvP kapitanem? Ja tak planuje mam nadziej� �e ch�opak si� rozstrzela a i pozostali z ekipy te� nie zawiod�.
Na ten moment wychodzi, �e sk�ad, kt�ry wybra�em na pierwsz� kolejk� FPL zagra� dobrze tylko raz. Kolejna pora�ka w Gameweek'u 4, bo za tak� nale�y uzna� wym�czone 42 punkty, gdzie �rednia za t� kolejk� wynosi�a 47 pkt. Bramkarz Mignolet mimo utraty dw�ch bramek zdoby� 3 pkt. Na plus obro�cy Coleman, Shawcross i Clyne. Wychodzi na to, �e kolejny raz obrona ratuje mi ty�ek, tak�e w przysz�o�ci nie b�dzie wielu zmian w tej formacji. Pomoc bez komentarza. W napadzie RVP (c) zdoby� 12 punkt�w i to tyle je�eli chodzi o dobre wyst�py zawodnik�w z mojej dru�yny.
Ci�gle przygl�dam si� meczom BPL i widz� kilka ciekawych opcji do wzmocnienia sk�adu. Niewiadom� pozostaj� zespo�y z Londynu - Tottenham i Chelsea, w kt�rych sk�adach mamy wielu dobrych zawodnik�w ale nie zawsze s� wybierani do podstawowych jedenastek lub dopiero s� wprowadzani do zespo�u. Tak by�o z niewypa�em Lukaku, ostatnio by�o tak z Oscarem, kt�ry �wietnie zacz�� sezon a teraz wszed� z �awki na niewiele ponad 30 minut. Co b�dzie z Eriksenem czy Lamel� tego jeszcze nie wiem, w dodatku �wietny wyst�p Sigurdssona mo�e sugerowa�, �e w nast�pnym spotkaniu wybiegnie w podstawowej "11". Jest zbyt wiele niewiadomych �eby decydowa� si� na pochopne wnioski.
Czy u�y� dzikiej karty? Nie wiem, ale na pewno jest taka szansa, �e stanie si� to przed nast�pn� kolejk�, bo nie mog� sobie pozwoli� na rezultaty poni�ej 50 pkt. Powodzenia dla rio_bravo w nast�pnej kolejce ;)
Nadszed� czas na zmiany, gruntowne zmiany. Sk�ad zosta� prawie ca�kowicie przemeblowany. Niestety wi�kszo�� zawodnik�w rozczarowa�a. Co gorsza czeka�em na informacje o stanie zdrowia jednego z zawodnik�w i niestety przegapi�em moment, gdy zawodnicy zyskali na warto�ci, a niekt�rzy z moich zawodnik�w na niej stracili. Zapomnia�em te� na �mier�, �e aktywacja wildcard aktywuj� j� do rozpocz�cia nast�pnej kolejki z czego zda�em sobie spraw� pisz�c ten tekst :/
Brak wcze�niejszego ruchu kadrowego spowodowa�, �e mam do dyspozycji mniej pieni�dzy ni� na starcie co mnie nie szczeg�lnie cieszy. Przez to brakowa�o mi naprawd� niewiele do komfortowego ustalenia sk�adu. Mimo tego jestem zadowolony i nastawiony optymistycznie tak samo jak na pocz�tku sezonu.
Nauczka na przysz�o��; nie przesadza� ze zbyt wielk� ilo�ci� nowicjuszy w sk�adzie poszczeg�lnych zespo��w. Taktyka z poprzedniej FPL by�aby du�o lepsza, gdzie w ka�dej formacji mia�em perspektywicznego gracza w m�odym wieku, kt�rego talent m�g� w ka�dej chwili wystrzeli�! Tak by�o z K.Gibbs'em, Barkley'em, Fellaini'm (ten ju� bardziej ograny). Teraz zrobi�em podobnie tylko postawi�em na graczy nowych w klubie. Niestety by� to b��d. Zmiany trener�w w czo�owych zespo�ach na pewno mia�y sw�j wp�yw na to, �e czasem podstawowi gracze musieli usi��� na �awce rezerwowych. Zaha i Lukaku - to na nich najbardziej si� przejecha�em, Hazard zagra� tylko jedno dobre spotkanie. RVP te� nie by� a� tak dobrym wyborem szczeg�lnie, �e mieli trudny kalendarz na starcie sezonu, mimo tego liczy�em na wi�cej.
Koniec marudzenia i gdybania ;] sk�ad na nast�pn� cz�� sezonu:
GK: Mignolet, Lewis
DEF: Shawcross, Ivanovi�, Whittaker, Coleman, Baker
MID: Ozil, Barkley, Ramsey, Moses, Ben Arfa
FOR: Sturridge, Giroud, Rooney
Gdyby nie Barkley na �awce i opaska dla Giroud zamiast Ozil'a ten Gameweek nr 5 by�by �wietnym startem "nowego" zespo�u. Niestety jest przeci�tne 50 punkt�w. Mo�e przed nast�pn� kolejk� b�d� ma�e roszady ale tego nie wiem. D�ugo zastanawia�em si� czy zostawi� Oscar'a w sk�adzie. Decyzja zapad�a. Wizja sk�adu by�a na nast�pne 5 kolejek, tak�e licz� na wysok� �rednia punkt�w.
Do��czy�: 04 Gru 2025 Posty: 386 Sk�d: Sunny Island
Wys�any: 2025-01-26, 17:14� �
kamo99 napisa�/a:
Gdyby nie Barkley na �awce i opaska dla Giroud zamiast Ozil'a ten Gameweek nr 5 by�by �wietnym startem "nowego" zespo�u. Niestety jest przeci�tne 50 punkt�w.
Szkoda, szkoda �e to tak si� u�o�y�o, gdy� kibicuj� mocno ca�ej naszej czw�rce. Gdyby komu� z nas uda�o si� wywalczy� jak�� nagrod� zawsze to te� wyr�znienie dla mnie jako partnera BET365 :)
Gameweek 6. Znowu czuj� niedosyt, przewidywa�em, �e �wietna forma Ramsey'a zaliczy chwilowy przest�j, a kt�ry� z dw�jki Moses, Ben Arfa zaliczy ponad prz�ci�tny wyst�p. Niestety, Ben Arfa zosta� zmieniony, czyli jednak zagra�, a Moses znowu na 2 pkt. Co oznacza, �e 13 pkt Ramsey'a zosta�o na �awce. Nieudana roszada z obron� sko�czy�a si� strat� 4 punkt�w. Ca�kiem udany wyb�r Ronney'a na kapitana, chocia� w zespole lepiej punktowali Barkley, Sturridge i wspomniany Ramsey. Podsumowuj�c to co mog�o si� sta� mam prawo by� rozczarowany. Mimo tego wynik 62 punkt�w jest tym czego oczekuj� co kolejk�. Dzi�ki za wsparcie od admina ;] ja r�wnie� �ycz� powodzenia pozosta�ym!
Gameweek 7 wypad� s�abo. Dobry wyb�r kapitana i jedyny s�uszny. Najwi�cej punkt�w w dru�ynie zdoby� Sturridge, bo 18. Reszta s�abo! Max. po 1 lub 2 pkt. Ben Arfa i Moses prawdopodobnie �egnaj� si� ze sk�adem, przyda�by si� nowy obro�ca. Zobaczymy co b�dzie. W tej kolejce wpad�y tylko 33 punkty.
Gameweek 9. Dobra kolejka, tym razem troszk� gorzej, bo uda�o si� zdoby� 66 punkt�w. Kolejny dobry wyb�r kapitana, tym razem by� to Rooney i jego 24 pkt. Dobry wyst�p obrony - 13 pkt i napastnik�w - 38 pkt. Pomoc troch� s�abiej bior�c pod uwag�, �e gram formacj� 3-4-3. Oby tak dalej ;]
Gameweek 10. Trzecia dobra kolejka z rz�du. Bo tak trzeba nazwa� zdobycie 62 punkt�w. W osi�gni�ciu znowu pom�g� celny wyb�r kapitana. Rooney zn�w nie zawi�d�. On i Ramsey zdobyli odpowiednio 24 i 10 pkt, do tego dobrze wypad� Ozil, Januzaj i Coleman. Niestety na �awce zosta�o 7 pkt po stronie gracza AV Baker'a. W nast�pnej kolejce b�d� mia� dylemat. Czy zrezygnowa� z graczy Arsenalu i Rooneya na rzecz obro�c�w? Aktualny sk�ad obrony ma dosy� �atwe mecze, wi�c i szansa na czyste konto jest du�a.
Przewiduj�, �e w meczu Man Utd - Arsenal nie padnie grad goli, dlatego na kapitana wybior� Aguero. Zastanowi� si� czy nie wystawi� wi�cej ni� 3 obro�c�w.
No tak jak si� spodziewa�em, Gameweek 11 nie by� zbyt udany. Z�y wyb�r kapitana, s�abo punktowali pomocnicy i napastnicy, nie licz�c Lallany i Rooneya. Zmiana w bramce te� nie wypali�a. Za to tr�jka obro�c�w zdoby�a 16 pkt czyli ca�kiem dobry wynik. ��cznie uzbiera�em 45 pkt. Tragedii nie ma, ale sza�u te� nie.
Do��czy�: 04 Gru 2025 Posty: 386 Sk�d: Sunny Island
Wys�any: 2025-01-15, 15:20� �
To �adnie - bo u mnie zn�w na odwr�t - jedyne punkty zdobyli suarez (kapitan) i lambert... reszta dorzuci�a jedynie to co si� zdobywa za pojawienie si� na boisku... po sobocie liczy�em �e mo�e uda si� co� odrobi� a sta�o si� jak si� sta�o... szczeg�lnie pech vidica mnie zabola� - gdy� stawiam na niego i licz� na prze�amanie - w ko�cu zagra� i dogra� tylko do przerwy w meczu gdzie mu zachowa�o czyste konto :/
og�lnie patrz�c na nasze dru�yny nie jest najgorzej - niestety w por�wnaniu do czo��wki zdarzaj� nam si� pojedyncze wpadki jak u mnie kolejk� wcze�niej kt�re sprawiaj� �e tak du�o punkt�w traci si� do najlepszych. Zreszt� poziom w tym roku jak na razie bardzo wysoki o czym �wiadczy wysoka pozycja lidera ligi BET365 w klasyfikacji generalnej!
Nie mo�esz pisa� nowych temat�w Nie mo�esz odpowiada� w tematach Nie mo�esz zmienia� swoich post�w Nie mo�esz usuwa� swoich post�w Nie mo�esz g�osowa� w ankietach Nie mo�esz za��cza� plik�w na tym forum Nie mo�esz �ci�ga� za��cznik�w na tym forum